Personalizuota mityba: naujas požiūris į ateities maitinimo paslaugą

Autoriai

  • Bruno Abreu ESTeSC "Coimbra Health School | Polytechnic Institute of Coimbra"
  • Mariana Conceição ESTeSC «Coimbra Health School»
  • Mariana Garcia ESTeSC «Coimbra Health School»
  • Pedro Martins ESTeSC «Coimbra Health School»
  • Joana Rodrigues ESTeSC «Coimbra Health School»
  • Rafaela Lapo ESTeSC «Coimbra Health School»
  • João Lima GreenUPorto «Sustainable Agrifood Production Research Centre»

DOI:

https://doi.org/10.52320/dav.v19i1.211

Raktažodžiai:

maitinimo paslaugos, maitinimas pagal sutartį, darbuotojai, tvarumas, sveikata ir gerovė

Santrauka

Personalizuotos mitybos koncepcija siejama su kiekvienam žmogui ir jo poreikiams pritaikytu maisto kiekiu, šios koncepcijos siūlymas grindžiamas darbo aplinkos įmonių, bendradarbiaujančių pagal sutartis su maitinimo sektoriumi, integracija. Pagrindiniai dalykai, kuriuos reikia įgyvendinti įmonėse, yra šie: mitybos planų (receptų) įgyvendinimas; duomenų bazės su informacija apie kiekvieną darbuotoją kūrimas; šios informacijos taikymas nustatant konkrečių makroelementų poreikį gramais, atsižvelgiant į konkrečius kiekvieno asmens poreikius, ir galiausiai greitas ir paprastas personalizuoto patiekalo sukūrimas.

Atsisiuntimai

Publikuotas

2022-05-06 – atnaujinta 2022-10-05

Kaip Cituoti

Abreu, B., Conceição, M. ., Garcia, M. ., Martins, P. ., Rodrigues , J., Lapo , R., & Lima, J. (2022). Personalizuota mityba: naujas požiūris į ateities maitinimo paslaugą. DARNIOS APLINKOS VYSTYMAS, 19(1), 119–126. https://doi.org/10.52320/dav.v19i1.211

Numeris

Skyrius

VISUOMENĖS SVEIKATA