Personalizuota mityba: naujas požiūris į ateities maitinimo paslaugą
DOI:
https://doi.org/10.52320/dav.v19i1.211Raktažodžiai:
maitinimo paslaugos, maitinimas pagal sutartį, darbuotojai, tvarumas, sveikata ir gerovėSantrauka
Personalizuotos mitybos koncepcija siejama su kiekvienam žmogui ir jo poreikiams pritaikytu maisto kiekiu, šios koncepcijos siūlymas grindžiamas darbo aplinkos įmonių, bendradarbiaujančių pagal sutartis su maitinimo sektoriumi, integracija. Pagrindiniai dalykai, kuriuos reikia įgyvendinti įmonėse, yra šie: mitybos planų (receptų) įgyvendinimas; duomenų bazės su informacija apie kiekvieną darbuotoją kūrimas; šios informacijos taikymas nustatant konkrečių makroelementų poreikį gramais, atsižvelgiant į konkrečius kiekvieno asmens poreikius, ir galiausiai greitas ir paprastas personalizuoto patiekalo sukūrimas.
Atsisiuntimai
Publikuotas
Kaip Cituoti
Numeris
Skyrius
Licencija
Copyright (c) 2022 Bruno Abreu, Mariana Conceição, Mariana Garcia, Pedro Martins, João Lima
Šis darbas yra licencijuotas pagal Creative Commons Attribution 4.0 Tarptautinė licencija.
Atskiri straipsniai yra skelbiami „Open Access“ pagal „Creative Commons“ licenciją CC-BY 4.0, leidžiančią neribotai naudoti, platinti ir atgaminti betkokioje laikmenoje, su sąlyga, kad nurodytas originalus autorius ir šaltinis. Autoriai išlaiko autorių teises į savo straipsnius, tačiau suteikia Klaipėdos valstybinei kolegijai pirmojo leidinio teisę.