3D spausdinimo technologijų pritaikymas šokoladui spausdinti

Autoriai

  • Vijolė Bradauskienė Klaipėdos valstybinė kolegija
  • Gintaras Kučinskas Klaipėdos valstybinė kolegija
  • Dovilė Monkutė-Kazlauskienė Klaipėdos valstybinė kolegija
  • Loreta Monkuvienė Klaipėdos valstybinė kolegija

Reikšminiai žodžiai:

3D spausdinimas, skaitmeninė gastronomija

Santrauka

Straipsnyje apžvelgiamos maisto 3D spausdinimo technologijos ir parenkamos labiausiai tinkamos šokoladui, pateikiami 3D spausdintuvo mazgo, skirto spausdinti šokoladu, kūrimo etapai, parenkami spausdinimo parametrai. Atlikus bandymus su standartiniu belgišku šokoladu, pastebėta, kad jo reologinės savybės tobulintinos: trūksta takumo ir atspausdinti gaminiai lėtai stingsta, todėl buvo nuspręsta pakeisti šokolado sudėtį įdedant nedidelį kiekį bičių vaško. Optimalus vaško priedo kiekis 1 % buvo nustatytas juslinio vertinimo būdu. Spausdinimo parametrų parinkimas buvo pagrįstas vizualiniu stebėjimu ir fizinėmis spaudinio savybėmis.

Autoriaus biografija

  • Gintaras Kučinskas, Klaipėdos valstybinė kolegija

    Informmacinių technologijų katedros vedėjas

Atsisiuntimai

Publikuota

2020-05-08

Numeris

Skyrius

INFORMATIKOS INŽINERIJA

Kaip cituoti

3D spausdinimo technologijų pritaikymas šokoladui spausdinti. (2020). DARNIOS APLINKOS VYSTYMAS, 17(1). https://ojs.kvk.lt/index.php/DAV/article/view/166